Στη Θάσο η Ε. Κουντουρά- Συσκέψεις για προβολή των προορισμού

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε τη Θάσο στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και πραγματοποίησε σύσκεψη με το Δήμαρχο της Θάσου κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ και τους τοπικούς φορείς για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Στη συνάντηση συμμετείχε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά την Υπουργό και την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της, καθώς, όπως ανέφερε, είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται το νησί. Επισήμανε ότι στην ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια συνέβαλε η αποτελεσματική συνεργασία με το Υπουργείο και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Εν όψει της συνάντησης με την κα Κουντουρά, οι φορείς είχαν πραγματοποιήσει ήδη προπαρασκευαστική συνάντηση για την συγκέντρωση του συνόλου των αιτημάτων και προτάσεων που αφορά σε θέματα γενικότερης ανάπτυξης του νησιού, πέραν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, τα οποία και υπέβαλαν στην Υπουργό Τουρισμού, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της επίσκεψής της.

Η Υπουργός επισήμανε ότι η Θάσος είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και παρουσιάζει θεαματική αύξηση, με την σημαντική υποστήριξη του Υπουργείου και του ΕΟΤ που την προβάλλει δυναμικά στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό.

Στη βάση των προτάσεων που κατέθεσαν οι φορείς, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες με έμφαση:

  • στην ανάπτυξη γενικών και ειδικών τουριστικών υποδομών -λιμενικές εγκαταστάσεις, μαρίνα, καταδυτικά πάρκα-
  • στην προώθηση του θεματικού τουρισμού για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου και του δασικού πλούτου
  • στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
  • και την στοχευμένη προώθηση του συνολικού τουριστικού προϊόντος του νησιού στους tour operators του εξωτερικού.

Επιπλέον, οι φορείς ενημέρωσαν την Υπουργό για θέματα που τους απασχολούν ευρύτερου αναπτυξιακού και οικονομικού χαρακτήρα.

Η κα Κουντουρά ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, κα Σταυρούλα Δαδάκη και επισκέφθηκε τους χώρους   τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Προηγήθηκε επίσκεψη της Υπουργού στην Κεραμωτή Καβάλας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με το Δήμαρχο Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και με τους τοπικούς φορείς.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή, με την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, και η οργανωμένη προώθηση και προβολή του προορισμού στο εξωτερικό.

Επισημάνθηκαν οι σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει πλέον η περιοχή, για την προσέλκυση επισκεπτών από τις ξένες αγορές και νέων τουριστικών επενδύσεων.