Συνάντηση Κουντουρά με τον Υπουργό Τουρισμού του Οντάριο Michael Tibollo

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Υπουργό Τουρισμού της Πολιτείας του Οντάριο κ. Μichael Tibollo, το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Βίκτωρα Μαλιγκούδη και την ελληνική καταγωγής βουλευτή της Πολιτείας του Οντάριο και υφυπουργό Υγείας, κα Effie Triantafilopoulos.

Mε τον Υπουργό Τουρισμού του Οντάριο κ. Μichael Tibollo, στο πλαίσιο επίσκεψής της και προγραμματισμένων επαφών στο Τορόντο για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού στον Καναδά συναντήθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Στη συνάντηση των δύο Υπουργών συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης και   η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Εξωτερικού Αμερικής και Καναδά κα Γκρέτα Καματερού. Επίσης, παρέστη η βουλευτής της Πολιτείας του Οντάριο και υφυπουργός Υγείας, κα Effie Triantafilopoulos.

Ο κ. Tibollo συνεχάρη την Ελληνίδα Υπουργό για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και ζήτησε να ενημερωθεί για την εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας και τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε την τελευταία τετραετία και οδήγησαν στις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών σε όλα τα τουριστικά μεγέθη.

Η κα Κουντουρά επίσης αναφέρθηκε στη σταθερή διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά προς τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και στη στρατηγική για το 2019, όπου επιδιώκεται μέσω νέων συνεργασιών νέα άνοδος στις αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα, και τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά.

Ο κ. Tibollo ευχαρίστησε την Υπουργό για την εκτενή ενημέρωση γύρω από τα ζητήματα στρατηγικής στην ανάπτυξη του τουρισμού, και τόνισε τα οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Πολιτείας του Οντάριο.

Συζήτησαν επίσης για τις δυνατότητες προώθησης συγκεκριμένων δράσεων στο Οντάριο που συνδέονται με τους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης και που συμβάλλουν στην περαιτέρω προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.