Το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζει την άνοιξη με μουσική

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλωσορίζει  την Άνοιξη με παλιές και νέες δράσεις, αλλά κυρίως με μουσική, εγκαινιάζοντας ήχους και μελωδίες, που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το ΚΠΙΣΝ.

Συγκεκριμένα, το ΚΠΙΣΝ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), με μια συναυλία αφιέρωμα στην ποίηση της μουσικής, ενώ οι Schooligans, εμπνευσμένοι από την ελληνική μουσική ιστορία και παράδοση, θα μας συντροφεύσουν στην Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου με διασκευές δημοτικών και κλέφτικων τραγουδιών, που έχουν τις ρίζες τους στη λαϊκή παράδοση.

Παράλληλα, οι μουσικές αναζητήσεις συνεχίζονται τα Σάββατα με την καθιερωμένη ενότητα Music Escapades.Το Μάρτιο έρχονται στο ΚΠΙΣΝ Οι Έλληνες Πρωτοπόροι: Electronica με τρεις μοναδικές ηλεκτρονικές συναυλίες, του Electroware (4.3, 21.00), των ILIOS & Νίκος Βελιώτης (11.3, 21.00) και του Μιχάλη Δέλτα (18.3, 21.00).

Το Σαββατοκύριακο, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν να κάνουν ποδήλατο σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα, με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών του MBike (Μικροί Ποδηλάτες // 4-5.3, 10.00-14.00), ενώ ένα διαφορετικό εργαστήρι αρχιτεκτονικής (Γνωριμία με την Αρχιτεκτονική: Ντύνω… τον κύβο// 4.3, 17.30-19.30) τους προσκαλεί να ανακαλύψουν την έννοια της κεντρικής ιδέας στην αρχιτεκτονική, τον ρόλο του νερού, το κέλυφος ενός κτίσματος και την αρχιτεκτονική τοπίου, έχοντας ως βάση έργα διάσημων αρχιτεκτόνων.

Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε έναν από τους πιο πρωτότυπους αγώνες δρόμου, τρέχοντας προ