Φιλοξενεία σε παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας στέκεται στο πλευρό των παιδιών του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος το οποίο καταστράφηκε από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, και προτίθεται να τα φιλοξενήσει στην Πόλη του Μ. Αλεξάνδρου για όσο χρονικό διάστημα χρειασθεί.

Ειδικότερα, o πρόεδρος της Κοινότητας, Εδμόνδος Κασιμάτης, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Τέρενς Κουΐκ, και τού μετέφερε την πρόθεσή του να προτείνει στην Κοινοτική Επιτροπή Αλεξανδρείας να φιλοξενήσει παιδιά από το Λύρειο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για μία ιδέα και πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Γιάννη Σιόκα, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν αρκούν τα «like», πρέπει και στην πράξη να δείχνουμε την υποστήριξή μας στους ανθρώπους αυτούς και κυρίως στα παιδιά… ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Κασιμάτης τόνισε, προς τον υφυπουργό Τέρενς Κουΐκ, ότι η Κοινοτική Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών αυτών και διατίθεται να φιλοξενήσει όσα παιδιά επιθυμούν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, ώστε να βρουν μία καινούργια στέγη και μάλιστα στους νέους ξενώνες της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που βρίσκονται μέσα στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι δίπλα από την Ελληνική Κοινότητα, τα Σχολεία, το Ελληνικό Προξενείο και τον Οίκο Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ».

Τέλος, εξέφρασε την οδύνη όλης της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας για την τεράστια αυτή τραγωδία που στοίχισε τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας, ευχόμενος ανάρρωση στους τραυματίες.