Χρυσό για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόμιο Κύπελλο Σκοποβολής στο Μεξικό

Άννα Κορακάκη Χρυσό στο σπορ πιστόλι 25μ., Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής, Γκουανταλαχάρα, Μεξικό

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στο σπορ πιστόλι 25μ., στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκοποβολής, στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε αρχικά ως τρίτη από τον προκριματικό με σύνολο 585 βαθμών (295 στις βολές ακριβείας, όπου ήταν πρώτη, και 287 στην ταχύτητα), ενώ στον τελικό ήταν από την αρχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης. Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Ντορέν Φένεκαμπ και τρίτη η Γαλλίδα Ματίλντ Λαμόλ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη «Είχα μερικές δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες», δήλωσε λίγο μετά την απονομή των μεταλλίων η Κορακάκη και πρόσθεσε:

«Γι΄ αυτό και έκλαψα. Αυτό το μετάλλιο ήλθε την κατάλληλη στιγμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω την μητέρα μου, τον αδελφό μου, τον πατέρα και προπονητή μου, αλλά και τον σύντροφο μου, για την υποστήριξη τους όλη αυτήν την περίοδο. Και φυσικά τον νέο χορηγό μου, που θα είναι μαζί μου μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020»

GUADALAJARA – MARCH 10: (L-R) Silver medalist Doreen VENNEKAMP of Germany, Gold medalist Anna KORAKAKI of Greece and Bronze medalist Mathilde LAMOLLE of France pose with their medals after the 25m Pistol Women Final at the Club “Cinegetico Jalisciense, A.C.” during Day 8 of the ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun on March 10, 2018 in Guadalajara, Mexico. (Photo by Nicolo Zangirolami)

Τα συγχαρητήριά του στην Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο σπορ πιστόλι 25μ., στο πλαίσιο του μίτινγκ της σειράς Παγκοσμίου Κυπέλλου σκοποβολής, στο Μεξικό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για τη νέα παγκόσμια επιτυχία της Άννας Κορακάκη. Απέδειξε για ακόμη μια φορά την αξία της. Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια και στον προπονητή της γι? αυτή την σημαντική διάκριση», δήλωσε ο κ. Βούτσης.