To facebook μιλά πλεόν και αρχαία ελληνικά 

Τα αρχαία ελληνικά αποτελούν πλεόν μιά από τις γλώσσες επιλογής του facebook.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα που αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία η αρχική σελίδα θα αναφέρεται ώς «Οίκος», κάτω από κάθε σχόλιο που κάνει ο χρήστης θα εμφανίζονται οι λέξεις «Σχόλιον γράφειν», και στις ειδοποιήσεις γενεθλίων θα υπάρχει η φράση «Η γενέθλιος ημέρα εστί τήμερον».

Για να αλλάξει ο χρήστης τη γλώσσα στα αρχαία ελληνικά θα πρέπει να ανατρέξει:

  1. στις «Ρυθμίσεις»
  2. και στη «Γλώσσα»
  3. να επιλέξει την «Ελληνική Αρχαία».

Αυτή η επιλογή «μεταφράζει» πολλές από τις επιλογές που βλέπει ο χρήστης. Για το «Τι σκέφτεσαι;» θα εμφανίζεται η επιλογή «Τι δόκεις;» για τα εισερχόμενα μηνύματα η λέξη «Αγγέλματα», για τις ειδοποιήσεις «Διαγγελίαι», και για την αναζήτηση φίλων ο χρήστης το «Φίλους ευρίσκειν».

Γλώσσες υπό εξαφάνιση

Το τελευταίο διάστημα το Facebook έχει εντάξει στις επιλογές της γλώσσας πολλές που θεωρούνται «υπό εξαφάνιση», σε μια προσπάθεια αυτές να διατηρηθούν «ζωντανές».

Παγκοσμίως  μιλούνται περίπου 6.000 γλώσσες οι μισές από τις οποίες αναμένεται να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της UNESCO.

Έως τώρα το Facebook έχει μεταφράσει για την πλατφόρμα του 9 γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση, μεταξύ των οποίων τα ουαλικά, η βασκική γλώσσα, των Τσερόκι και τα κορσικανικά.