Το ΑΠΘ αριστεύει, 62 βραβεία κατέκτησε το 2015

Εξήντα δύο (62) διεθνείς και εθνικές διακρίσεις μέσα σ’ ένα χρόνο απέσπασε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε ειδική τελετή για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών θα τιμήσει τα μέλη του που διακρίθηκαν.

 

Η Τελετή Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρήστου, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η ελληνική σκέψη».

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιηθεί η Εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα, το Αριστοτέλειο θα τιμήσει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά στον επιστημονικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό στίβο, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ΑΠΘ απέσπασε 62 διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, μόνο κατά το έτος 2015 και η τελευταία αξιολόγηση του Ιδρύματος κατέδειξε το εξαιρετικό έργο που παράγεται στο ΑΠΘ, καθώς και τις αστείρευτες δυνάμεις και προοπτικές του ανθρώπινου δυναμικού του.

«Παρά τις δυσκολίες, διαπιστώνουμε καθημερινά πως το Αριστοτέλειο, χάρη στις άοκνες προσπάθειες και στην αυτοθυσία των μελών του, στέκεται όρθιο και τιμά την αποστολή του. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υψηλότατου επιπέδου εκπαίδευση και να διεξάγουμε έρευνα αντίστοιχη των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου» αναφέρει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, είναι η αναβίωση και η καθιέρωσή της ως θεσμού που θα αναδεικνύει το εξαιρετικό έργο που παράγεται στο ΑΠΘ, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη), προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8.30. Θα ακολουθήσει, στις 10.30, το Μνημόσυνο των αείμνηστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.