Κερδίζει έδαφος το ελληνικό κρασί στην Ιαπωνία

Κρασί

Αύξηση 34% στις εξαγωγές το πρώτο πεντάμηνο του 2016

Δυναμικό παρόν με την συμμετοχή 41 οινοποιείων και την παρουσίαση 79 ελληνικών κρασιών έδωσε η Ελλάδα στην διεθνή έκθεση VINEXPO TOKYO 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 16 Νοεμβρίου στο Τόκυο

Η Ιαπωνία είναι μια από τις αγορές-στόχους του προγράμματος προώθησης οίνων ποιότητας σύμφωνα με ανακοίνωση της Enterprise Greece.

Το 2015 οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στην Ιαπωνία ανήλθαν σε 379,5 χιλ. ευρώ, αυξημένες κατά 36,2% έναντι του 2014, ενώ κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2016, σύμφωνα με τα ιαπωνικά στατιστικά στοιχεία, η αύξηση συνεχίζεται, κατά 34% έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση περίπου 70 άτομα παρακολούθησαν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το στυλ, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά μιας εκ των ανερχόμενων στην παγκόσμια αγορά ποικιλιών οίνου, όπως είναι το ασσύρτικο και για τις πιο ερυθρές ποικιλίες της Ελλάδας, το ξινόμαυρο και το αγιορείτικο.

Η προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία θα συνεχιστεί το 2017 με δημοσιότητα στον ιαπωνικό Τύπο, επισκέψεις αγοραστών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα καθώς και με εκδηλώσεις προβολής στο Τόκυο και την Οσάκα.