Έκθεση για το Άγιο Όρος στη Βουλή

Αφιερωμένη στη χιλιόχρονη παρουσία των Ρώσων μοναχών (1016-2016). στο Άγιο Όρος είναι αφιερωμένη η έκθεση που εγκανιάζεται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου στην Βουλή στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

Η έκθεση «Άθως. Το Άγιον Όρος» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσική Κρατική Δούμα πριν από δύο μήνες, ενώ, μετά την παρουσίασή της στη Βουλή των Ελλήνων, θα ακολουθήσει μια μεγάλη διαδρομή, με επόμενους σταθμούς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μουσειακό χώρο του Βελιγραδίου και τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας.

αγιο όρος βουλη
αγιο όρος βουλη

Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικό υλικό προερχόμενο από τις συλλογές της Αγιορειτικής Φωτοθήκης της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, με σπανιότατες φωτογραφικές αποτυπώσεις προσώπων και ιστορικών γεγονότων σχετικών με το Άγιον Όρος, εικόνες από την καθημερινή βιωτή, φωτογραφίες Αγίων ασκητών, Πατριαρχών, ηγουμένων και υψηλών επισκεπτών, καθώς και μοναδικές χαρακτικές αποτυπώσεις του Αγίου Όρους.

αγιο ορος βουληΗ έκθεση θα εγκαινιάσθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής , κ. Νικόλαος Βούτσης ενώ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής,  χαιρετισμό  απήυθυνε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Ποπόβ, και ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, παρουσία  εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εκπροσώπων άλλων θρησκευτικών δογμάτων, καθώς και εκπροσώπων των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.