Έλληνες φοιτητές σε Διεθνή Διαγωνισμό Ρωσικής Γλώσσας

Σε Διεθνή Διαγωνισμό Ρωσικής Γλώσσας συμμετέχει για πρώτη φορά ομάδα Ελλήνων φοιτητών. Στον διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν στη Ρωσία θα συμμετάσχουν περισσότερες από 10 ομάδες από διάφορες χώρες και περιλαμβάνει ειδικές εξετάσεις στη ρωσική γραμματεία, λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία και πολιτισμό.

Η ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει απαγγέλλοντας τη ρωσική ποίηση στην επίσημη εορταστική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σήμερα 9 Μαΐου, στην πόλη Νοβορωσίσκ.

Η φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Ειρήνη Χατζικυριακίδου, θα παρουσιάσει στο ρωσικό κοινό, την ταινία μικρού μήκους, στην οποία ίδια είναι η σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Για τους ρωσικούς υποτίτλους της ταινίας εργάστηκε όλη η ομάδα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Κράσνονταρ, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και επισκέψεις σε ελληνόφωνα χωριά.

Η ομάδα του ΑΠΘ, αποτελούμενη από 9 αριστούχους φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού», που υλοποιείται με την υποστήριξη του Προγράμματος «ΙΑΣΩΝ», φιλοξενούνται από το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν (Kuban State University) της Ρωσίας, από τις 4 έως τις 11 Μαΐου 2016 σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους «2016: Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα».