Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός Ελληνιστής Eddie O’Hara

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο Βρετανός Ελληνιστής Eddie O’ Hara.  Υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ο πρώην βουλευτής του Εργατικού κόμματος, ήταν δημοφιλής και πρωτοπόρος καθηγητής αρχαίων ελληνικών και λατινικών, παθιασμένος με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά του,

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοινωσή του εξέφρασε με θλίψητου για την την απώλεια του Βρετανού ελληνιστή σημειώνοντας ότιαναμφισβήτητα επηρέασε καθοριστικά την κοινή γνώμη, δημιουργώντας πλήθος φίλων και υποστηρικτών μέσα από τη δράση του για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα και την ενοποίησή τους με το μνημείο από το οποίο αποσπάστηκαν βίαια. Η θέση του ως προέδρου της σχετικής Βρετανικής επιτροπής, (British Committee for the Restitution of the Parthenon Marbles), επιβεβαιώνει το ζήλο και τη σπουδή με την οποία υποστήριζε την ελληνική υπόθεση και καθιστά το έργο και την προσφορά του μοναδικά.

Με οδύνη αποχαιρετούμε έναν άξιο και μάχιμο λόγιο καταλήγει η ναακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που κατέθεσε μεγάλο μέρος της ενέργειάς και του χρόνου του στο βωμό του δίκαιου αιτήματος της πατρίδας μας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ευχόμαστε το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η απουσία του να καλυφθεί σύντομα από επάξιους και εξίσου δραστήριους συνεχιστές.