Αγώνες τέχνης για μαθητές από την Ελλάδα και την Ομογένεια

Αγώνες Τέχνης, για μαθητές διοργανώνουν από την Πέμπτη 25 έως και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη . Οι Αγώνες Τέχνης απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου – λυκείου της Ελλάδας και της Ομογένειας και αφορούν το θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική και την παραγωγή video. Οι μαθητές θα έχουν έτσι τη δυνατότητα σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικό που διδάσκει και εξασφαλίζει τον καθαρό και δίκαιο αγώνα να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή.

Οι Αγώνες θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των σχολείων να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αναζητήσουν δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας. Η συμμετοχή τους μάλιστα σε τέτοιους αγώνες ενδυναμώνει την ψυχολογία τους, βελτιώνει την κοινωνικότητά τους και αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία, για να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν.

Οι Αγώνες θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (12ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Θέρμη, Θεσσαλονίκη).