Ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Ναύπακτο

Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Λουκόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Σύψα.

Συζητήθηκαν δράσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προγραμματιζόμενη για τον Οκτώβριο διοργάνωση στη Ναύπακτο της πρώτης τουριστικής έκθεσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού Nostos Greek Alternative Expo 2016 και η στήριξη της από το Υπουργείο στην προώθηση και προβολή της.

Eπίσης, συζητήθηκε η προώθηση των διαδικασιών για την αναγνώριση νέων ιαματικών πηγών στην περιοχή, στο πλαίσιο της νέας τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο για την άμεση ανάπτυξη και προώθηση του ιαματικού τουρισμού και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών στην Ελλάδα, με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την δημιουργία νέων πηγών εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Εξετάστηκαν ακόμη οι δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη νέων υποδομών φιλοξενίας και την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων.