“Ο Κόσμος ο μικρός ο μέγας!” του Οδυσσέα Ελύτη στη British Library στο Λονδίνο

Μια πρωτότυπη συναυλία-αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη και στην πρόσφατη έκδοση «Ο Κόσμος ο μικρός ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη με την μουσική του Γιώργου Κουρουπού» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ομώνυμη πεντάγλωσση έκδοση ανθολογίας στίχων του Οδ. Ελύτη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ σε έντυπη και ηχητική μορφή (CD).

Στίχους απήγγειλαν στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ενώ συμμετείχαν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιάννης και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα.

Την εκδήλωση η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Δημήτριος Καραμήτσος- Τζιράς και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο πρέσβης Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς και η ελληνική ομογένεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, και αποτέλεσε ευκαιρία να μυηθεί το βρετανικό κοινό στην ελληνική ποίηση με όχημα τη σύγχρονη ελληνική μουσική. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε μετά το τέλος της συναυλίας, το κοινό συνομίλησε με θέρμη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους συντελεστές.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Links of London.