Αφιέρωμα στο σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο στη Νότια Κορέα

Δέκα ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο αφιέρωμα στο σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο διοργανώνεται στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού στη Νότια Κορέα. Οι δέκα ταινίες, παραγωγής του 2005 και έπειτα, αποτυπώνουν τη δραστική αλλαγή στο περιβάλλον, την κοινωνία και την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι ταινίες περιέχουν κυρίως «δύσκολα» θέματα όπως ο κατακερματισμός της οικογενείας, η βία, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η διάλυση των σχέσεων στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και έχουν προσκληθεί ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας, ο ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης και ο μοντέρ και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., Γιώργος Μαυροψαρίδης, ως οικοδεσπότες σε φόρουμ με θέμα το νέο ελληνικό κινηματογράφο.

Οι ταινίες αναλυτικά:

  1. ΚΙΝΕΤΤΑ του Γιώργου Λάνθιμου (παραγωγή 2005)
  2. ATTENBERG της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (παραγωγή 2010)
  3. ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Φίλιππου Τσίτου (παραγωγή 2011)
  4. WASTED YOUTH του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (παραγωγή 2011)
  5. L του Μπάμπη Μαρκίδη (παραγωγή 2012)
  6. ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ του Έκτορα Λυγίζου (παραγωγή 2013)
  7. Η ΕΚΡΗΞΗ του Σύλλα Τζουμέρκα (παραγωγή 2014)
  8. ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ του Γιάννη Οικονομίδη (παραγωγή 2014)
  9. ΝΟΡΒΗΓΙΑ του Γιάννη Βεσλεμέ (παραγωγή 2014)
  10. THE LESSON των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλχάνοβ (παραγωγή 2014)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζοντζού είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ασίας και αποτελεί μεγάλο υποστηριχτή του κορεάτικου πειραματικού κινηματόγραφου. Στη φετινή 16η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου, θα προβληθούν συνολικά 200 ταινίες από 47 χώρες.