Α. Διαματάρης: «Iερό καθήκον» της Ελλάδας να συμπαρασταθεί στον Ελληνισμό της Τενέδου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Τενεδίων «Ο Τέννης», κ. Χρήστος Κάλφας και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παναγιώτης Οκουμάση, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Αντώνη Διαματάρη

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Τενεδίων «Ο Τέννης», κ. Χρήστο Κάλφα και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Παναγιώτη Οκουμάση, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Αντώνης Διαματάρης.

Ο κ. Κάλφας προέβη αρχικά σε μια ιστορική αναδρομή για την Τένεδο από το 1923 και ακολούθως εξέθεσε στον κ. Υφυπουργό τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο χριστιανικός πληθυσμός της νήσου, με σημαντικότερο τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Τενεδίων ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό τη συνδρομή της πολιτείας, ώστε να ενισχυθούν οι επιστροφές Ελλήνων στο νησί.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Τενέδου με την Ίμβρο και τα γειτονικά ελληνικά νησιά, όπως τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα στο νησί για τους Έλληνες που επιθυμούν να το επισκεφθούν.
Από την πλευρά του, ο κ. Διαματάρης χαρακτήρισε «ιερό καθήκον» για την Ελλάδα να συμπαρασταθεί στον Ελληνισμό της Τενέδου και υποσχέθηκε να επισκεφθεί το νησί προσεχώς.