“Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης” στο ΚΠΙΣΝ

Μόραλης

Τα έργα δύο μεγάλων καλλιτεχνών, και η μεταξύ τους σχέση, η οποία ακολουθεί μια παράλληλη πορεία παρουσιάζονται στην εκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου φιλοξενείται στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ.

Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν και συνδέθηκαν με φιλία στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, και έκτοτε ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας στη ζωή και το έργο τους. Μια επιλογή από 18 χάλκινα έργα του Καπράλου παρουσιάζονται πλάι σε μια μικρή αναδρομική του Μόραλη. 50 αριστουργήματα του ζωγράφου, που προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και από ιδιωτικές συλλογές, εικονογραφούν την πορεία από τα πρώιμα έργα του έως την κλασική αφαίρεση των τελευταίων χρόνων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00 και θα είναι ανοιχτά στο κοινό. Επιπλέον, τα εγκαίνια θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου (καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ), με ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ.