Εκδήλωση για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά στην Αθήνα

Στις δυνατότητες εμβάθυνσης της ήδη υφιστάμενης πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επικεντρώθηκε η συνομιλία που είχε ο υπουργός Πολιτισμού Α. Μπαλτάς με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli στην εκδήλωση για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Η κινεζική πρωτοχρονιά γιορτάσθηκε σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου.

l_17699 κινα πρωτοχρονια 3 μπαλτας πρέσβης κιναςΣτο περιθώριο της εκδήλωσης ο υπουργός Πολιτισμού συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli και αντάλλαξαν ιδέες για τη δημιουργία μονιμότερων δομών συνεργασίας, καθώς και για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενάλιας αρχαιολογίας.

l_17700 κινα πρωτοχρονιά μπαλτάς πρέσβης κιναςΤέλος, ο Υπουργός παρακολούθησε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση του Καλλιτεχνικού Συγκροτήματος Anhui της Κίνας και συνεχάρη τους συντελεστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώνεται η δέκατη επέτειος από την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Συνολικών Στρατηγικών Εταιρικών Σχέσεων Ελλάδας-Κίνας. Οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν σειρά σημαντικών επαφών σε υψηλό επίπεδο, ώστε να αναβαθμίσουν την ήδη υφιστάμενη συνεργασία.