Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το 12ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας (ICGL12) που διοργανώνουν η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών και το Κέντρο Νέου Ελληνισμού (CeMoG) του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU Berlin).

ICGL12-full συνέδριο γερμανια βερολινοΤο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας πραγματοποιείται ανά διετία και είναι αφιερωμένο στη μελέτη και την ανάλυση της ελληνικής γλώσσας από την αρχαία μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα πιο πρόσφατα στάδια της εξέλιξής της.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει ανακοινώσεις απ’ όλους τους τομείς της ελληνικής γλωσσολογίας (διαλεκτολογία, εφαρμοσμένη γλωσσολογία, ιστορική γλωσσολογία, μορφολογία, κοινωνιογλωσσολογία, πραγματολογία, σημασιολογία, σύνταξη, υπολογιστική γλωσσολογία, φωνολογία, ψυχογλωσσολογία κλπ), οι οποίες μπορεί να εστιάζονται σε διαφορετικές όψεις της ελληνικής γλώσσας και σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο της ιστορίας της. Το ICGL12 θα διεξαχθεί στο Seminarzentrum του FU (Otto-von-Simson-Str. 26, 14195 Βερολίνο, Γερμανία) από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2015(ICGL12@cemog.fu-berlin.de)

Γλώσσες εργασίας του συνεδρίου είναι η ελληνική, αγγλική και γερμανική. Ομιλητές θα είναι κ.κ:

Έλενα Αναγνωστοπούλου, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σπυριδούλα Βαρλοκώστα, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Peter Mackridge, University of Oxford

Μαρία Σηφιανού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Donca Steriade, Massachusetts Institute of Technology