Διεθνής διάκριση στο Λονδίνο για τον καθηγητή Βασίλη Ταρλατζή

Ο Αν. Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΘ τιμήθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας

 

Για τη σημαντική προσφορά του στην εξέλιξη της επιστήμης της Μαιευτικής και της Γυναικολογίας τιμήθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists – RCOG) ο Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Διευθυντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, Βασίλειος Ταρλατζής.

O Καθηγητής κ. Ταρλατζής αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Εταίρο (Fellow ad Eundem), σε ειδική Τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων στο Λονδίνο, στις 20 Μαΐου 2016.

Το Διεθνές Βραβείο απονέμεται σε πρόσωπα που δεν είναι μέλη της Βασιλικού Κολλεγίου, αλλά έχουν συμβάλει στη εξέλιξη της επιστήμης της Μαιευτικής και της Γυναικολογίας.

IMG_3240.JPG βασιλης ταρλατζης απθ καθηγητηςΟ Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Βασίλειος Ταρλατζής είναι Αν. Πρόεδρος Συμβουλίου του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (ESHRE), μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της ESHRE, Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Γονιμότητας (IFFS) κ.α.

Έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Γυναικολογίας (Premio Internazionale per la Ginecologia) “Arnaldo Bruno” από την Εθνική Ακαδημία Ιταλίας (Accademia Nazionale dei Lincei).