Διετής η Ηλεκτρονική Θεώρηση Εισόδου των Ελλήνων στις ΗΠΑ

Γεροβασίλη, Πάιατ

Κάθε δύο χρόνια θα ανανεώνεται η ταξιδιωτική άδεια εισόδου των Ελλήνων στις ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα την δύο χρόνια επέκταση της ESTA (Ηλεκτρονικής Θεώρησης για Ταξιδιωτική Άδεια στις ΗΠΑ) των Ελλήνων πολιτών ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του στις 4/4 /19 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την υποραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρeσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, που πραγματοποιήθηκε για την υλοποίηση του νόμου 4579/2018, ο οποίος αφορά το μητρώο ονομάτων επιβατών πτήσεων (PNR) και ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο κ. Πάιατ, η ESTA από ένα χρόνο γίνεται δύο χρόνια, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν πλέον να ταξειδέψουν στις ΗΠΑ σε διάστημα δύο ετών από την έκδοση της συγκεκριμέναης ταξιδιωτικής άδειας, που σημειωτέον έχει αντικαταστήσει τη VISA.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρέσβη και τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόδειξη οτι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.