Δύο χάλκινα για τους Έλληνες μαθητές στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Με δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές από την 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που διεξήχθη από 17 έως 23 Ιουλίου 2016 στο Ανόι του Βιετνάμ.

Η Ελληνική αποστολή η οποία αποτελείται από τους Τηλέμαχο Κουτουράτσας του 4ου ΓΕΛ Χανίων και Αχιλλέα Λασκαράτος του Π.Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια  και μία εύφημο μνεία απέσπασε ο Θεόδωρος Τσάμπρας του Π.Π. ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής. Συνοδοί τους ήταν η Ελευθερία Κραββαρίτη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και ο Ασημάκης Ταλαμάγκας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας  επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2016, που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια που πετυχαίνει διακρίσεις.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αναφέρει σε ανακοινωσή της η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων αν ληφθεί υπόψη ότι οι μαθητές ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου διακόσιους πενήντα μαθητές από 60 περίπου χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα.

Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ώστε να καλυφθούν ελλείψεις που αφορούν τη διδασκαλία της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.