Ελαιόλαδο και κρασί από την Κρήτη θέλουν στο Βιετνάμ

Ενδιαφέρον για εξαγωγές ελαιολάδου και κρασιού στο Βιετνάμ, και την ανάπτυξη των οικονομικών-εμπορικών σχέσεων με την Κρήτη , εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη η πρέσβειρα του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong.

Η κα. Tran Thi Ha Phuong επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μηνά Μελισσείδη και τον Πρόεδρο του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου-μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Φραγκάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης συζήτησε με την πρέσβειρα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια του νησιού, για την ανάπτυξη των εμπορικών-οικονομικών τουριστικών σχέσεων, και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης.

Όπως δήλωσε η κα. Tran Thi Ha Phuong «Παραδοσιακά οι σχέσεις Ελλάδας και Βιετνάμ ήταν και είναι πάρα πολύ καλές. Θέλουμε να ενισχύσουμε τις οικονομικές μας σχέσεις και για αυτό το λόγο βρίσκομε σήμερα στην Κρήτη. Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη, και με το Επιμελητήριο τις δυνατότητες για την ενίσχυση των εμπορικών-οικονομικών, τουριστικών σχέσεων. Οι καταναλωτές στο Βιετνάμ τα τελευταία χρόνια, ειδικά οι νέοι, καταναλώνουν ελαιόλαδο και εκτιμούν τις καλές ποικιλίες κρασιού τις οποίες παράγει η Κρήτη. Επίσης το Βιετνάμ είναι μια χώρα που παράγει παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα όπως είναι τα κάσιους, ο καφές το ρύζι κ.α. και αυτά μπορούν να εισαχθούν στην Ελλάδα».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «συζητήσαμε πως θα αναπτύξουμε τις σχέσεις μεταξύ Κρήτης και Βιετνάμ στον πρωτογενή τομέα-εξαγωγικό εμπόριο, στον τουρισμό. Χρειάζονται να γίνουν σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μας, περαιτέρω επαφές, γιατί όπως διαπιστώσαμε υπάρχουν δυνατότητες για εμπορικές, εξαγωγικές, τουριστικές ευρύτερα οικονομικές συνεργασίες».