Ελλάδα επιλέγουν οι Σέρβοι για τις διακοπές τους

ΕΟΤ

Την Ελλάδα επιλέγουν πλέον οι Σέρβοι για διακοπές, με τον αριθμό τους να αυξάνει στο ένα εκατομμύριο ετησίως από 730.000 το 2015.

Αυτό προέκυψε στο το 1ο διμερές Τουριστικό Φόρουμ, μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε, στο Βελιγράδι, τον Δεκέμβριο με την αιγίδα και οικονομική συνδρομή του ΕΟΤ και την στήριξη του γραφείου ΕΟΤ Σερβίας.

Τις εργασίες του Ελληνο-Σερβικού Foroum, άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα εξαιρετικά αποτελέσματα του Ελληνικού τουρισμού κατά το 2016,ως αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης 4ετούς στρατηγικής επικοινωνίας από το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά, την οποία συντονίζει και υλοποιεί ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους τουριστικούς φορείς της χώρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το 2016 αποτέλεσε για την χώρα, μία νέα χρονιά ρεκόρ αφίξεων από το εξωτερικό φτάνοντας τα 27,5 εκατ. τουρίστες (από 26 εκατ. πέρυσι) και αναφέρθηκε στην πρόθεση του Υπουργείου και του ΕΟΤ για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και διερεύνησης των δυνατοτήτων προώθησης κοινού τουριστικού προϊόντος σε τρίτες χώρες. Χαιρέτισε, τέλος, την αύξηση του αριθμού των Σέρβων τουριστών φέτος στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόβλεψη που έκανε στην αρχή της θερινής περιόδου ο Σέρβος πρέσβης, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο οποίος τον περασμένο Μαίο επισκέφθηκε τον Σέρβο πρόξενο, Σίνιτσα Πάβιτς στη Θεσσαλονίκη.

Το Φόρουμ προβλήθηκε σε σειρά ηλεκτρονικών ΜΜΕ (B92, RTS, RTV, Blic κ.ά.), με βασικό τίτλο «Γύρω στο 1 εκ. σέρβοι τουρίστες ετησίως στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στη Σερβία», που αναπαρήγαγαν σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Tanjug.