Ελληνικές συμμετοχές στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν

Η ταινία μικρού μήκους “Δεν θα γεράσουμε ποτέ”  σε σκηνοθεσία Σπύρου Χαραλάμπους συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κλερμόν Φεράν που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Τη νύχτα που φεύγει ο Αύγουστος, ο Νίκος θα κάνει έρωτα για πρώτη του φορά. Όταν ξημερώσει ο Σεπτέμβρης, η Μαρία θα ξεκινήσει την καινούργια της ζωή. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία «ντυμένη» με τη μουσική του Γιώργου Χριστοδουλίδη σε παραγωγή της Wrong Men και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν η Βάνα Πεφάνη και ο Κωνσταντίνος Νικούλης.

Η ταινία η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air film festival έχει ήδη διακριθεί λαμβάνοντας το έτος 2015 το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

Στο πρόγραμμα Collections του Φεστιβάλ θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία WHACK σε σκηνοθεσία Σύνης Παππά, σε παραγωγή της Margot Film House και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα στο κοντινό μέλλον όπου η αυτοκτονία είναι παράνομη, ενώ οι κάτοικοί της δεν έχουν άλλη επιθυμία από το να πεθάνουν.

Επίσης στο Φόρουμ Συμπαραγωγών EUROCONNECTION, θα συμμετέχει η παραγωγός Φαίη Κατσαρή της εταιρείας Stefi Lynx για να παρουσιάσει την ταινία “Στο λεωφορείο του αεροδρομίου”  σε σκηνοθεσία Ελίνας Φέσσα. Το Φόρουμ Συμπαραγωγών EUROCONNECTION διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Κλερμόν Φεράν Short Film Market. Ως πλατφόρμα στοχεύει στην προώθηση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής, χρηματοδοτών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων για τις ταινίες μικρού μήκους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους παγκοσμίως αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, αφού συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό θεατών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου. Τo Market του είναι ένα από τα πιο οργανωμένα με 3.000 συμμετοχές και αγοραστές από τουλάχιστον 70 τηλεοπτικούς σταθμούς και 500 φεστιβάλ.