Ελληνογαλλική συνεργασία στην εκπαίδευση

O Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Πρύτανης της Ακαδημίας των Παρισίων κ. Francois Well υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ακαδημίας των Παρισίων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης A' βάθμιας & Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής .(EUROKINISSI)

Εκπαιδευτική συμφωνία συνεργασίας με την Γαλλία υπεγράφη στην γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και της Ακαδημία των Παρισίων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας της χώρας μας και της Ακαδημίας Παρισίων καθώς επίσης και το πλάνο δράσης για τη συνεργασία σε πρώτη φάση, οκτώ ελληνικών σχολείων όλων των βαθμίδων με τα αντίστοιχα γαλλικά σχολεία.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας :΄΄Η σημερινή υπογραφή της εκπαιδευτικής Ελληνογαλλικής συμφωνίας είναι ένα παράθυρο στην Ευρώπη που έρχεται, την πολύχρωμη Ευρώπη, στην Ευρώπη της ανεκτικότητας απέναντι στην διαφορετικότητα, με προτεραιότητα το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.’’

Ο Πρύτανης της Ακαδημίας των Παρισίων και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα τόνισαν την σπουδαιότητα της συμφωνίας, ως την πιο σημαντική συνεργασία στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.