Ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας και Κίνας

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κας Λυδίας Κονιόρδου με αντιπροσωπείες της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Σανγκάης και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους πολιτιστικούς φορείς των δύο χωρών και ανέφερε ως παράδειγμα το Πρόγραμμα “Window of Shanghai” της Βιβλιοθήκης της Σαγκάης- μέσω του οποίου γίνονται πολιτιστικές ανταλλαγές που βασίζονται στην δωρεά βιβλίων σε αναγνώστες του εξωτερικού.

Ταυτόχρονα προτάθηκε η δημιουργία Πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ νέων Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών.

l_19184-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b4%ce%bf%cf%85Από την μεριά της η Υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού τόνισε τη σημασία των ανταλλαγών και των πολιτιστικών συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες. Πιο συγκεκριμένα τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον τομέα της συντήρησης των αρχαίων μνημείων, το ρόλο των ελληνικών προϊόντων ως συμβόλων πολιτισμού καθώς και την ιδιαίτερη σημασία της ενάλιας αρχαιολογίας.

Τέλος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και από τις δύο μεριές στο Έτος πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας σε επίπεδο πολιτιστικών βιομηχανιών μεταξύ Ελλάδας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για το 2017.