Ενισχύεται η συνεργασία του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και ο Πρόεδρος του Beijing Foreign Studies University, Peng Long

Από αριστερά προς δεξιά: ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Αν. Καθηγητής Δημήτριος Κουτσογιάννης, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής Δημήτρης Μαυροσκούφης, η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και η 4-μελής αντιπροσωπεία από το Beijing Foreign Studies University (BFSU, Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου).

Η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας του ΑΠΘ Με το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα με 4-μελή αντιπροσωπεία από το Beijing Foreign Studies University (BFSU, Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Peng Long. Οι επίλεκτοι απόφοιτοι του BFSU στελεχώνουν σε μεγάλο βαθμό το διπλωματικό σώμα της Κίνας αλλά και τις μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις της. Στο εν λόγω Πανεπιστήμιο λειτουργεί από το 2007 Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο οποίο διδάσκει, μεταξύ άλλων, και η κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, κ. Amanda Wang.

Από αριστερά προς δεξιά: ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Αν. Καθηγητής Δημήτριος Κουτσογιάννης, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής Δημήτρης Μαυροσκούφης, η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και η 4-μελής αντιπροσωπεία από το Beijing Foreign Studies University (BFSU, Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στην Πρυτανεία και συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής Δημήτρης Μαυροσκούφης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Αν. Καθηγητής Δημήτριος Κουτσογιάννης και διοικητικά στελέχη του ΑΠΘ.

Το ΑΠΘ έχει υπογράψει Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας με το BFSU από το 2008, η οποία λειτουργεί με επιτυχία και επιστημονικά οφέλη και για τα δύο Πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, με προτεραιότητα στην αμοιβαία ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών για την εκατέρωθεν ενίσχυση της διδασκαλίας των δύο αρχαίων πολιτισμών. Συζητήθηκαν επίσης η από κοινού κατάρτιση και εκπόνηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων, η συνεπίβλεψη διδακτορικών διατριβών, η συνεργασία για την κατάθεση ερευνητικών προτάσεων στην Ε.Ε. και η ενίσχυση της συμμετοχής του BFSU στο πρόγραμμα Erasmus+ international.