Επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου

Στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας των ελληνικών σχολείων της Ίμβρου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο θα παρευρεθεί αύριο, 17 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ίμβρο, ο κ. Κουίκ θα επισκεφθεί τόσο το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγριδίων, όσο και το Δημοτικό Αγίων Θεοδώρων, θα συναντηθεί με ομογενείς στα άλλα χωριά του νησιού, όπως και με εκπροσώπους των Συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας, θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Έπαρχο της Ίμβρου, κ. Muhittin Gürel.

Ο κ. Κουίκ θα συνοδεύεται από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη, κ. Γεώργιο Σέκερη και το Διπλωματικό του Σύμβουλο, κ. Βίκτωρα Μαλιγκούδη.

Τέλος, στις 18 Ιανουαρίου, πριν την επιστροφή του για την Αθήνα, ο κ. Κουίκ θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγιά, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, κ. Κυρίλλου, ο οποίος άγει εκείνη την ημέρα τα ονομαστήριά του.