Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Luk Van Wassenhove

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD, στη Γαλλία, Luk Van Wassenhove.

Η Tελετή Aναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, «ο Καθηγητής Luk Van Wassenhove έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με όλους τους Καθηγητές του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και έχει παράσχει τη δυνατότητα μεταδιδακτορικής έρευνας και εργασίας στο INSEAD σε πολλούς αποφοίτους του Τμήματός μας. Με τους τρόπους αυτούς έχει συμβάλει ουσιαστικά στη διεθνή αναγνωρισιμότητα του Τμήματος και στην επιστημονική και ερευνητική εξέλιξη του ακαδημαϊκού προσωπικού και των αποφοίτων του».

Ο Καθηγητής Luk Van Wassenhove έλαβε Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού (1973) και Μηχανικού Παραγωγής (1974) από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven (KU Leuven), στο Βέλγιο, και το διδακτορικό του από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1979. Από το 1990 είναι Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Επιχειρησιακής Έρευνας στην κορυφαία διεθνώς Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD, στο Φοντενεμπλό της Γαλλίας, όπου σήμερα κατέχει την έδρα Henry Ford Chair of Manufacturing, ενώ έχει ιδρύσει και διευθύνει το Social Innovation Center και Humanitarian Research Group.

Ο Καθηγητής Luk Van Wassenhove έχει εργαστεί ερευνητικά επί σχεδόν 40 έτη σε προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της οργάνωσης και διοίκησης παραγωγής και επιχειρησιακών λειτουργιών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, όπως τα Management Science, Operations Research, Production and Operations Management κ.λπ., και έχει συγγράψει επίσης περισσότερα από 10 βιβλία και 78 μελέτες περιπτώσεων, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευθεί.

Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει ο Καθηγητής Luk Van Wassenhove και είναι ενδεικτικές της διεθνούς αναγνώρισης του έργου του, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

  • Fellow of the Production and Operations Management Society (POMS), 2005.
  • EURO Gold Medal for outstanding academic achievement, 2006.
  • Distinguished Fellow of the Manufacturing and Services Operations Management Society (MSOM), 2009.
  • Lifetime Achievement Faculty Pioneer Award, Academy of Business in Society (ABIS) and Aspen Institute, 2009.
  • Honorary Fellow of the European Operations Management Association (EUROMA), 2013.
  • Μέλος της Royal Flemish Academy of Sciences από το 2011.