Ημέρα της Ελλάδας στη Wall Street

Στην
Στην "Ημέρα Ελλάδος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης" η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τους διοργανωτές του Capital Link και παράγοντες του χρηματιστηρίου ΝYSE.

«Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτονα χτυπά το καμπανάκι λήξης των εργασιών στην ειδική εκδήλωση προς τιμήν της χώρας μας στο πλαίσιο της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στις ΗΠΑ και της συμμετοχής στο συνέδριο Capital Link Ιnvest in Greece Forum.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η υπουργός τουρισμού η οποία παραχώρησε συνέντευξή τύπου σε δημοσιογράφους και ανταποκριτές ομογενειακών και ελληνικών ΜΜΕ και είχε σειρά συνεντεύξεων με τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα της Νέας Υόρκης για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Παρουσίασε όλες τις νέες θετικές εξελίξεις στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην μεγάλη επιτυχία της αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με την Νέα Υόρκη καθημερινά και όλο το χρόνο, και στο σημαντικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση των δρομολογίων το 2018. Τόνισε τη στενή συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού από την διοργάνωση του ετησίου συνεδρίου τους ASTA Destination Expo τον Απρίλιο του 2018 στην Αθήνα. Αναφέρθηκε επίσης στο δυναμικό πρόγραμμα παγκόσμιας προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού μέσω του ΕΟΤ και ειδικότερα στις ΗΠΑ, όπου σχεδιάστηκε και περιλαμβάνεται η συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Έλληνα αθλητή του NBΑ, Γιάννη Αντετοκούμπο.

H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον Jonathan Cohen, Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffry Pyatt, τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης  Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χάρη Λαλάκο, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, τον  Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα,τους διοργανωτές του Capital Link, Νικόλαο και Όλγα Μπορνόζη, και τον βραβευθέντα  επιχειρηματία Andre Calantzopoulos.
H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον Jonathan Cohen, Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffry Pyatt, τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χάρη Λαλάκο, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα,τους διοργανωτές του Capital Link, Νικόλαο και Όλγα Μπορνόζη, και τον βραβευθέντα επιχειρηματία Andre Calantzopoulos.

Επίσης παρέστη στην τελετή λήξης του Capital Link Ιnvest in Greece Forum, με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Jonathan Cohen, Aναπληρωτή βοηθό Υπουργό   Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων.

Συναντήθηκε και μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, όπου συμμετείχε, του ελληνικού τμήματος του Ιδρύματος για την υποστήριξη των παιδιών με καρκίνο, Ronald McDonald House.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεών της με παράγοντες της αμερικανικής επενδυτικής αγοράς, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Atlantic Bank, κα Νάνσυ Παπαϊωάννου και συζήτησε για τις νέες ευκαιρίες στον ελληνικό τουριστικό τομέα και την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων. Η Υπουργός συνεχίζει τις επαφές με τουριστικούς φορείς των ΗΠΑ και με υποψήφιους επενδυτές.