Η Αθήνα «τρέχει προς το μέλλον»

 

Η Αθήνα «τρέχει προς το μέλλον», στον βραδινό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται την Πέμπτη 23 Ιουνίου και με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας –επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο των τετραήμερων ανοιχτών εκδηλώσεων, “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη επιτυχημένη του διοργάνωση, ο αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” επιστρέφει, προσκαλώντας δρομείς κάθε ηλικίας και ταχύτητας, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, σε έναν συμβολικό αγώνα 6 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), με τη δύση του ηλίου (στις 20:50), και μέσω μίας διαδρομής που διασχίζει το κέντρο της Αθήνας και τη Λεωφόρο Συγγρού, οι δρομείς θα τερματίσουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, εντός του ΚΠΙΣΝ.

Η Οργανωτική Επιτροπή του SNF RUN, προσκαλεί του δρομείς να λάβουν μέρος στην μοναδική αυτή γιορτή του αθλητισμού, και μέσα από μία διαδρομή που ενώνει το κέντρο της Αθήνας με τη θάλασσα, να τερματίσουν στο νέο πάρκο της πόλης.

Μοναδικοί στόχοι του αγώνα παραμένουν η επιβράβευση της προσπάθειας, της συμμετοχής και του τερματισμού όλων των δρομέων, αλλά και η ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας, και ως εκ τούτου ο αγώνας έχει μη αγωνιστικό χαρακτήρα.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ειδικό ιστότοπο του SNF RUN, www.snfrun.org, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετοχών (3.000 δρομείς).

Παράλληλα, και για πρώτη χρονιά, θα διεξαχθεί αγώνας 1 χλμ. Special Olympics.

Ο αγώνας οργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ. Το SNF RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με τη διοργανωτική επίβλεψη της MKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».