Η Ελλάδα ελκυστική ευκαιρία για τουριστικές επενδύσεις

Κουντουρά

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πιο ελκυστική επιχειρηματική ευκαιρία στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο για επενδύσεις στον τουρισμό και στο real estate, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ως κεντρική ομιλήτρια στο ετήσιο διεθνές συνέδριο «Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum MR&H», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Προσκάλεσε τους Έλληνες και ξένους επενδυτές να αξιοποιήσουν τις νέες προοπτικές και να επενδύσουν στον ελληνικό τουρισμό σε αυτήν την περίοδο ισχυρής ανάπτυξης του, που έχει υποστηρίξει και ενθαρρύνει το Υπουργείο Τουρισμού, σε άμεσο συντονισμό με συναρμόδια υπουργεία και φορείς.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού από το 2015 που αποτυπώνεται στην αλματώδη αύξηση των τουριστικών μεγεθών τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2018, όπως επίσης στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στο συντονισμό των ενεργειών στο εξωτερικό για την προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό και επενδύσεις.

Αναφέρθηκε στο ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται πλέον από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά για σημαντικές τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, που επιβεβαιώνουν στις προβλέψεις τους και οι διεθνείς φορείς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού. Τόνισε επίσης ότι η υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών πλέον και στην αγορά και αξιοποίηση γης για νέα επενδυτικά τουριστικά σχέδια.

Παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό στα επόμενα χρόνια με στόχο να κινητοποιήσει την αύξηση της διαθεσιμότητας και της ποιότητας σε μονάδες υψηλών κατηγοριών και επενδύσεις σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, στην ανάπτυξη μαρινών και νέων λιμανιών home-port, στην ανάδειξη λιγότερο ανεπτυγμένων τουριστικά περιοχών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, με έμφαση μεταξύ άλλων στον τουρισμό υγείας και ευεξίας, γκολφ, συνεδριακά κέντρα, θεματικά πάρκα κ.α.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ισχυρή πολιτική βούληση για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων και στις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε η Ελλάδα σήμερα να προσφέρει ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με μείωση της γραφειοκρατίας, απλούστευση των διαδικασιών έναρξης και λειτουργίας επιχειρηματικής δραστηριότητας, fast-track διαδικασίες και υποστήριξη των επενδυτών σε όλα τα στάδια της τουριστικής επένδυσης.