Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην Anuga 2015 της Κολωνίας

Με 270 εκθέτες, 5.000 τετραγωνικά μέτρα και τον επίσημο τίτλο της τιμώμενης χώρας, συμμετέχει φέτος η Ελλάδα στην Anuga της Κολωνίας, που πραγματοποιείται από τις 10 έως 14 Οκτωβρίου, με την παρουσία συνολικά 6.800 εκθετών από 98 χώρες.

Στη φετινή έκθεση τροφίμων οι Έλληνες παραγωγοί θα παρουσιάσουν μια ιδιαιτέρως διευρυμένη γκάμα τροφίμων και ποτών, δηλώνοντας έτοιμοι να πρωτοστατήσουν στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών εστίασης.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται για άλλη μια φορά μεταξύ των πρώτων δέκα ισχυρότερων ξένων συμμετοχών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Μεταξύ των ελληνικών εταιριών, που θα συμμετέχουν στην Anuga 2015 είναι οι: Αττική Μελισσοκομική Καλλιέργεια, Ήπειρος ΑΕΒΕ, Δωδώνη Α.Ε., ΦΑΓΕ A.E., Αφοί Χαΐτογλου, ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία, Jannis A.E., Ιονική Σφολιάτα Α.Ε., Υφαντής ΑΕ, Καλλιμάνης Α.Ε., Creta Farms ΑΕ, Μακεδονική, Όσκαρ Σοκολάτες, Περιφέρεια Κρήτης, ΒΑΕΝΙ Νάουσα και Γιώτης Α.Ε.

Στο επίκεντρο της ελληνικής συμμετοχής θα βρεθούν η προώθηση των εξαγωγών και η δημιουργία επαφών με διεθνείς εμπορικούς εταίρους, καθώς και με εταίρους της Γερμανίας, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αγοράς. Στην έκθεση, η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει μόνο τα γνωστά και παραδοσιακά προϊόντα για τα οποία φημίζεται, αλλά και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και μερικώς επεξεργασμένα προϊόντα με υψηλή ζήτηση από τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα γαλακτοκομικά, τα οινοπνευματώδη ποτά, το νερό, το μέλι, τα σάντουιτς, γλυκά και σνακ, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, κατεψυγμένα τρόφιμα και βιολογικά προϊόντα.

Διοργανωτής του κρατικού ελληνικού περιπτέρου είναι το Enterprise Greece Invest & Trade, ο κρατικός φορέας του Υπουργείου Οικονομικών Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο οποίος σε συνεργασία με τον Εκθεσιακό Οργανισμό Koelnmesse GmbH και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο των εκθέσεων της Κολωνίας στην Ελλάδα, διοργάνωσε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ένα workshop για την αποτελεσματικότερη παρουσία και προβολή των Ελλήνων εκθετών στην έκθεση.

Ωστόσο, οι 155.000 επαγγελματίες επισκέπτες της Anuga θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και άλλες τρεις ελληνικές ομαδικές συμμετοχές από τις εταιρίες Promosolution, Great – Trade Exhibitions & Exports Consulting και Economotechniki, ενώ τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους θα παρουσιάσουν και μεμονωμένοι Έλληνες εκθέτες.