Η Θεσσαλονίκη στους 52 κορυφαίους προορισμούς το 2016

 

Στους 52 κορυφαίους γαστρονομικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2016 βρίσκεται η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την λίστα της εφημερίδας New York Times.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» είναι ο τίτλος των Τάιμς της Νέα Υόρκης που κατατάσσει τη συμπρωτεύουσα στην 47η θέση.

Η εφημερίδα δίνει στην συμπρωτεύουσα την 47η θέση σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό.

Οι νεαροί επαγγελματίες της της πόλης της Βόρειας Ελλάδας αντιμετώπισαν τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας στη χώρα   με έναν αυνήθιστο τρόπο, άνοιξαν εστιατόρια που συνδύασαν την σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας με Σλαβικές και Οθωμανικές γεύσεις και δημιούργησαν με ντόπια υλικά ξεχωριστά πιάτα σε χαμηλές τιμές αναφέρει το κείμενο της εφημερίδας . Ενθαρυμμένοι από τον μεγάλο πληθυσμό φοιτητών αλλά και τον οραματιστή δήμαρχο η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας έχει γίνει η πρωτεύουσα των χαμηλών τιμών καταλήγει το κείμενο.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι που καταλαμβάνει την 46η θέση και στη Μάρφα του Τέξας στην 48η θέση ενώ στην 14η θέση βρίσκεται το Τεσμέ της Τουρκίας. Στην λίστα την πρώτη θέση καταλαμβάνει η πόλη του Μεξικού.