Η Μάχη του Κιλκίς στο OTE HISTORY

103 χρόνια μετά την φονικότερη μάχη των Βαλκανικών πολέμων, τη μάχη του Κιλκίς-Λαχανά (19-21 Ιουνίου 1913), το OTE HISTORY φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ παραγωγής του Δήμου Κιλκίς, Η Μάχη του Κιλκίς. Η μάχη που σηματοδότησε την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και την ματαίωση των βουλγαρικών φιλοδοξιών για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης, ξεδιπλώνεται μέσα από σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες, την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21.00 στο κανάλι του ΟΤΕ TV που είναι επικεντρωμένο στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

To ταξίδι στις μινωικές γεύσεις συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 19.00 με τη σειρά Δείπνο με τον Πλάτωνα και το επεισόδιο Κρήτη: Ένα μινωικό συμπόσιο (Μέρος Γ’) σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Γκράχαμ και παραγωγή White Fox, ένα απολαυστικό οδοιπορικό στην Κρήτη και στις «χαμένες» γεύσεις του νησιού. Στο τρίτο επεισόδιο, διαβάζουμε τις πινακίδες της Γραμμικής Β’, μπαίνουμε στα μινωικά ανάκτορα και μαθαίνουμε από τον Αριστοτέλη για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού, ενώ γευόμαστε αρχαίες συνταγές.

Τέλος, την Κυριακή βράδυ από τις 21.00, θα προβληθεί  τη συνέχεια της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ ισπανικής παραγωγής El Greco: Ψυχή και Φως του Μιγκέλ ντε λος Σάντος, με τα επόμενα δύο επεισόδια, που ακολουθούν την πορεία του Έλληνα ζωγράφου από το έργο «Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ» που τον έκανε διάσημο, μέχρι τον θάνατό του το 1614 στο Τολέδο της Ισπανίας. Το αφιέρωμα του OTE HISTORY στον Ελ Γκρέκο συνεχίζεται έως το τέλος του μήνα.