Παρουσία εκατοντάδων Παριανών, αλλά καί ξένων επισκεπτών έγινε η υποδοχή της πρώτης αφιξης πτήσης στό νέο αεροδρόμιο Πάρου την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016.
Η πρώτη επίσημη πτήση στο νεότευκτο αεροδρόμιο, πραγματοποιήθηκε με 78θέσιο αεροσκάφος Dash 8 Q400 της εταιρείας Olympic Air.
Το νέο αεροδρόμιο δίνει την δυνατότητα προσγείωσης – απογείωσης σε μεγαλύτερα αεροσκάφη, γεγονός που αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά την θερινή περίοδο.
Ο αεροσταθμός έκτασης 750 τ.μ. έχει προοπτική επέκτασης στα 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Το έργο ξεκίνησε το 2012.
Τούς πρώτους επιβάτες υποδέχθησαν ο δήμαρχος Πάρου Ι. Κωβαίος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Μαν. Γλέζος, ο ιδιοκτήτης της Αegean κ. Βασιλάκης, ο βουλευτής Κυκλάδων Ι. Βρούτσης, κ.α.
Τα εγκαίνια του νέου Αερολιμένα Πάρου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΑ θα γίνουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι και τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.