Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών στην Κωνσταντινούπολη 

Το πρώτο Κέντρο Σπουδών της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζανίου   εγκαινιάσθηκε στο Πανεπιστήμιο Κοτς της Κωνσταντινούπολης με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Κέντρο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μια γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, και ως πυρήνας προώθησης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βυζαντίου..

Το Κέντρο Σπουδών της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου του Πανεπιστημίου Koç ιδρύθηκε με δωρεά του ΙΣΝ για την ενίσχυση της δημιουργίας και της λειτουργίας Κέντρου Σπουδών της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου για τα επόμενα 5 χρόνια. Στόχος του κέντρου είναι να καθιερώσει ένα διεθνές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, στα επίπεδα του Master και του Διδακτορικού, να προσφέρει ένα πρόγραμμα για την απόκτηση διπλώματος Βυζαντινών Σπουδών για προπτυχιακούς φοιτητές, να λειτουργήσει ως κόμβος για ερευνητές από διαφορετικά ιδρύματα και χώρες, καθώς και να διεξαγάγει αρχαιολογικές έρευνες πεδίου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποίηθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου συμμετείχαν προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή, την επιστημονική και την πολιτιστική κοινότητα, από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το Πανεπιστήμιο Koç ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα τρία καλύτερα πανεπιστήμια της Τουρκίας. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών σε 5.500 φοιτητές, ενώ εφαρμόζει παράλληλα και ένα αξιόλογο πρόγραμμα υποτροφιών.