Κειμήλια του θωρηκτού “Αβέρωφ” στην Καβάλα

Κειμήλια, ιστορικά τεκμήρια και φωτογραφίες από το Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ, το οποίο αποτέλεσε την Ναυαρχίδα του Ελληνικού στόλου, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913 παρουσιάζονται στην έκθεση  με τίτλο «Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ: Η Ναυαρχίδα όλων των Ελλήνων» που εγκαινιάσθηκε χθες Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

DSC_0522.JPG αβερωφ 2 καβαλαΗ έκθεση η οποία εγκαινιάσθηκε από τον Πλοίαρχο Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο ΠΝ, Κυβερνήτη του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ. ΑΒΕΡΩΦ εντάσσεται στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2016», οι οποίες διοργανώνονται από το Δήμο Καβάλας για την απελευθέρωσης της πόλης από τον ελληνικό στόλο την 26η Ιουνίου 1913.

Στο πλαίσιο της έκθεσης εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα ο Κυβερνήτης του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», Πλοίαρχος (ΠΝ) Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος. Η Δήμαρχος και ο Κυβερνήτης αντάλλαξαν δώρα. Μάλιστα ο Κυβερνήτης δώρισε στη Δήμαρχο μία σημαία του Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ», η οποία θα κοσμεί το Δημαρχείο της πόλης.