Κινητοποίηση της ομογένειας για την προώθηση των εξαγωγών

Την κινητοποίηση της ομογένειας και των Ελλήνων επιστημόνων που ζουν στο εξωτερικό για την περαιτέρω προώθηση των εξαγωγών μας σχεδιάζουν τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομίας όπως αναφέρθηκε στο 5th Greek Exports Forum με θέμα «Το νέο εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ –ΜΠΕ όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, έχει ξεκινήσει μία συστηματική και πλήρης καταγραφή της ομογένειας και θα ανακοινωθούν σύντομα τα ευρήματα αυτής της προσπάθειας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η παρουσία Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό συχνά είναι πολύ δυναμική όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στα γράμματα και τις τέχνες και η συμβολή τους σε αυτή τη συγκυρία είναι σημαντική για τον τόπο και μπορεί να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω προώθηση των εξαγωγών μας.

Ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Λόης Λαμπριανίδης γνωστοποίησε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το δίκτυο «Επιλέγω Ελλάδα. Γέφυρες γνώσεις – γέφυρες συνεργασίας» το οποίο θα απευθύνεται πρωταρχικά σε Έλληνες και Έλληνιδες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό και θα ήθελαν να «συνδεθούν» με την Ελλάδα.