Κορυφαία αθλήτρια του 2016 ανέδειξε την Άννα Κορακάκη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής

Άννα Κορακάκη

Στην πρώτη θέση των κορυφαίων αθλητών του κόσμου βρίσκεται η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη μετά από ψηφοφορία που διηνήργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής για τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας η Άννα Κορακάκη στις γυναίκες και ο Niccolò Campriani στους άνδρες αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι σκοπευτές στης χρονιάς και κατέκτησαν το βραβείο”ISSF Shooter of the Year”.

Είναι το πρώτο βραβείο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ Campriani έχει κερδίσει το τρόπαιο και το 2012. Οι δύο αθλητές κατέκτησαν συνολικά 4 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016: τρία χρυσά και ένα χάλκινο.

“Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το βραβείο», δήλωσε Κορακάκη σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Είναι τιμή μου να δοθεί ένα τέτοιο τίτλο από τους προπονητές, τους αθλητές και τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης .Τους ευχαριστήσω όλους. ”

“Η νίκη είναι κάτι περισσότερο από τα μετάλλια για μένα, ξεπέρασα πολλές προκλήσεις και πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, όπως και πολλοί αθλητές στον κόσμο. Έτσι, πάνω απ ‘όλα, αυτό αποτελεί αναγνώριση για τις προσπάθειες που έκανα. “συνέχισε.

“Το 2016 ήταν μακράν η πιο επιτυχημένη χρονιά μου, τα πάντα ήρθαν με τέλειο συγχρονισμό και ήμουν τελικά σε θέση να θέσω σε εφαρμογή ό, τι έχω μάθει και για τα οποία σε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι το πρώτο μου βραβείο ως Shooter της χρονιάς και ελπίζω ότι δεν θα είναι το τελευταί. » κατέληξε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.