Με κατάνυξη η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου

Επιτάφιος Αθήνα

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου σε κάθε ενορία της χώρας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως χοροστάτησε ο επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος μίλησε για τη ζωή του Ιησού, τον Γολγοθά του, αλλά και την Ανάστασή του.

Επιτάφιος Αθήνα

Στη Ακολουθία του Επιταφίου χοροστάτησε ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, συγχοροστατούνων των επισκόπων Θεσπιών Συμεών και Ανδρούσης Κωνστάντιου.

Στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα η περιφορά των επιταφίων της Κέρκυρας ξεκίνησε λίγο μετά τις δύο το μεσημερι και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Επιτάφιος Κέρκυρα

Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από τον «κόρο», τη χορωδία, μια Φιλαρμονική, τις «τόρτσες», μεγάλα κεριά, τα «μανουάλια», βενετσιάνικα φανάρια, τις πανύψηλες «σκόλες», δηλαδή τα λάβαρα και τα φλάμπουρα. Τους Επιταφίους συνοδεύουν σχολεία, τμήματα προσκόπων, τμήματα οδηγών και τα ασπροντυμένα κοριτσάκια κρατώντας καλαθάκια, γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια που ραίνουν τον δρόμο.

Οι επιτάφιοι όλοι της πόλης θα συναντηθούν στις 10.00 το βράδυ στην πλατεία του Λιστόν, όταν θα ξεκινήσει και η περιφορά του επιταφίου της Μητρόπολης.

Η Κέρκυρα βυθίζεται σε απόλυτη κατάνυξη. Το «Αντάτζιο του Τομάζο Αλμπινόνι και άλλα πένθιμα εμβατήρια θα παιανίζοντε από τις φιλαρμονικές του νησιού, ενώ χορωδίες και χιλιάδες κόσμου θα συνοδεύουν τους επιταφίους.