«Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα» μπροστά στον ανδριάντα του Αριστοτέλη

Αδριάντας Αριστοτέλης ΑΠΘ

«Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στον ανδριάντα του Αριστοτέλη στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO με πρωτοβουλία του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 25 μουσικοί με αρχαία όργανα θα ερμηνεύσουν μουσικά αποσπάσματα από την αρχαιότητα, νεότερες συνθέσεις σε αρχαίους τρόπους και απαγγελίες με συνοδεία μουσικής, έχοντας κεντρικό θέμα τον Αριστοτέλη, ενώ «ιέρειες» ντυμένες με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες θα χορεύουν υπό τους ήχους των οργάνων της Ορφείας Αρμονίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Κτιρίου Διοίκησης ΑΠΘ την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλοπρεπής μπρούντζινος ανδριάντας του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης και Καθηγητής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Τσάρας και κοσμεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι μία δωρεά του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης».

Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.