Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Εμ. Καραλή στο επι κοντώ παίδων

Το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία παίδων κατέρριψε ο 16χρόνος άλτης επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής με άλμα 5.53μ το Σαββατο το βράδυ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο στα 5.51μ από το 2004.

ΚαραλήςΣυγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστηλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

«Η παγκόσμια διάκρισή σας τιμά την Ελλάδα και συνιστά αμάχητο τεκμήριο των αστείρευτων δυνάμεων της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Θερμά συγχαρητήρια», τονίζει στο τηλεγραφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Καραλής «Ο ελληνικός αθλητισμός έχει γερές βάσεις και δείχνει να στέκεται όρθιος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και τη νεολαία που αθλείται στα γήπεδα της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή, τους προπονητές του και τον σύλλογό του αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου για την προσπάθειά τους», δήλωσε ο κ Κοντονής για την επιτυχία του 16χρονου αθλητή.