Οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων σε μια έκθεση

Φως σε άγνωστες πτυχές της ζωής στην αρχαία Ελλάδα ρίχνει η έκθεση που παρουσιάζει τις “Σημαντικές τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων” παρουσιάζονται σε μια μοναδική έκθεση στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium.

Ομοιώματα εφευρέσεων, μηχανισμών και επινοήσεων των αρχαίων Ελλήνων δημιουργήθηκαν κατόπιν πολύχρονης ενδελεχούς έρευνας και μελέτης της αρχαιοελληνικής, λατινικής κι αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων!

Εφευρέσεις αρχαίων ΕλλήνωνΗ αρχή της ατμομηχανής, αυτοματοποιημένα ορολόγια και ξυπνητήρια, αυτοκινούμενα κουκλοθέτρα και «κινηματογράφοι», λειτουργικά ρομπότ, αστρονομικά και μετρικά όργανα ακριβείας, ανυψωτικά μηχανήματα, ευφυείς μηχανές με κερματοδέκτη και κρυπτογραφημένοι τρόποι επικοινωνίας απαριθμούν μόνο μερικές απο τις επινοήσεις του αρχαίου Ελληνισμού.

Το Ενυδρείο Κρήτης φιλοξενεί 25 πιστά αντίγραφα των συναρπαστικών αυτών εφευρέσεων.

Η έκθεση έχει δημιουργηθεί από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του κ. Κώστα Κοτσανά, που λειτουργεί στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.