Ολλανδοί μαθαίνουν να μαγειρεύουν Κρητικά φαγητά

Την μοναδική φύση της Κρήτης, τα ιστορικά μνημεία, τις χρυσές αμμουδιές και την ξεχωριστή Κρητική κουζίνα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο δημοσιογράφοι από την Ολλανδία. Η επίσκεψη στην Ανατολική Κρήτη των Ολλανδών δημοσιογράφων, του Winq, ενός περιοδικού που διαβάζεται πάνω από 115.000 άτομα, πραγματοποιήθηκε , σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ολλανδίας και το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν την ανατολική πλευρά του νησιού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού.

Συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, οινογευσία των παραδοσιακών ποικιλιών καθώς και σε θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Εντυπωσιαστήκανε με την Κρητική κουζίνα και την αξία της στον τομέα της υγιεινής διατροφής και συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην προετοιμασία τοπικών φαγητών με βάση τα αγνά υλικά και το πολυβραβευμένο ελαιόλαδο της περιοχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση  το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προετοίμασε και μοίρασε διαφημιστικό υλικό και κρητικά προϊόντα στους δημοσιογράφους οι οποίοι αποκόμισαν τις θετικότερες εντυπώσεις από το νησί και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ταξίδι.