Πανευρωπαϊκή συνάντηση φοιτητών Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη και για 4 ημέρες θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα υγείας και ιατρικής εκπαίδευσης, και θα εκπαιδευτούν σε βασικές οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες

Η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Ιατρικής (Europan Regional Meeting – EuRegMe) θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 26 Απριλίου 2016, στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των εργασιών του EuRegMe 2016, με θέμα «Προληπτική Ιατρική», θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και διαδραστικά workshops από εξειδικευμένους ομιλητές των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που σχετίζονται με ολιγόωρα σεμινάρια μη τυπικής εκπαίδευσης πάνω στις θεματικές που ασχολείται η IFMSA, στα οποία πραγματοποιείται ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, διαδραστικές εκπαιδευτικές διαδικασίες .Στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, η παρουσίαση προγραμμάτων από διάφορες χώρες και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Το EuRegMe 2016 διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC). Η Τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 19.00, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα «Αλέξανδρος».

Το EuRegMe είναι η ετήσια συνάντηση φοιτητών Ιατρικής που δραστηριοποιούνται στις οργανώσεις-μέλη της IFMSA στην Ευρώπη. Διοργανώνεται την άνοιξη, κάθε φορά από διαφορετική χώρα, και σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 350 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες ιατρικής.

Η IFMSA είναι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανώσεων Φοιτητών Ιατρικής και αποτελείται από 118 οργανώσεις-μέλη από όλο τον κόσμο. Είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση και είναι αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) ως το επίσημο διεθνές forum φοιτητών ιατρικής (www.ifmsa.org). Μοναδικό μέλος της IFMSA στην Ελλάδα αποτελεί η HelMSIC (www.helmsic.gr).