Προβολή της Ζακύνθου σε νέες αγορές

Η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά

Η δυναμική τουριστική προβολή της Ζακύνθου στο εξωτερικό το 2017, οι δράσεις περαιτέρω προώθησης του τουριστικού προϊόντος και τα έργα ανάπτυξης των τουριστικών υποδομών του νησιού συζητήθηκαν στην συνάντηση της της Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Τζιάλλα, του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου, κ. Αντώνη Νικολουδάκη και του Συμβούλου Τουρισμού, Καθηγητή κ. Δημήτρη Κούτουλα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υπουργό για τις επαφές του με τον πρέσβεις της Ν. Κορέας και της Κίνας, εν όψει της συμμετοχής της Ζακύνθου στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού 2016 International Islands Tourism Conference στην Κίνα, 21-23 Σεπτεμβρίου.

Η κα Κουντουρά εξέφρασε τη στήριξή του Υπουργείου στις προωθητικές δράσεις για τη Ζάκυνθο στο εξωτερικό και στην έμφαση στις αγορές της Ν. Κορέας και την Κίνας, στις οποίες το Υπουργείο έχει πραγματοποιήσει στρατηγικό άνοιγμα από το 2015 με θετικά αποτελέσματα στην προσέλκυση νέων τουριστικών ροών προς την Ελλάδα. Προέτρεψε επίσης στην στενή συνεργασία των φορέων του νησιού και των Ιονίων Νήσων συνολικά με το Υπουργείο στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Συζητήθηκαν ακόμη σχέδια για την ενίσχυση της διεθνούς αναγνωρισιμότητας του Ναυαγίου της Ζακύνθου καθώς και οι προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο για την ανάπτυξη μορφών τουρισμού, με έμφαση στον θρησκευτικό, τον καταδυτικό, τον περιπατητικό και τον ιαματικό.

Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το σχεδιασμό έργων στο κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού, που περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υποδομών της μαρίνας και της προβλήτας υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.