Ρεθεμνιώτικες καντάδες

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού. Σειρά χθες είχαν οι «Παλιές Ελληνικές Καντάδες».
Πλήθος κόσμου συμμετείχε και φέτος στο παραδοσιακό δρώμενο με τις καντάδες να πλημμυρίζουν με τις μελωδίες τους την Παλιά Πόλη.
Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη και κανταδόροι όλων των ηλικιών υπό τη συνοδεία κιθάρων, μπουζουκιού, βιολιών, ακορντεόν και φλάουτου γέμισαν με τις μελωδίες τους τα σοκάκια καταλήγοντας στη Μεγάλη Πόρτα.

Μαζί τους η δημοτική χορωδία Ρεθύμνου, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου με μαθητές και καθηγητές, μουσικοί της πόλης του Ρεθύμνου αλλά και μέλη των καρναβαλικών ομάδων.
Το επόμενο ραντεβού για καντάδα έχει δοθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2020 οπού θα ακολουθήσουν οι «Παραδοσιακές Κρητικές Καντάδες».

Οι κυνηγοί του θησαυρού ξεχυθήκαν στους δρόμους του Ρεθύμνου το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 16 Φεβρουάριου για το 31ο Κυνήγι Θησαυρού 2020 που φέτος είχε τον τίτλο ”Δαίμονες”.
Σε ιδιαίτερα διασκεδαστικό κλίμα το φετινό «δαιμονισμένο» κυνήγι θησαυρού προσέλκυσε 41 ομάδες και περισσότερους από 3.000 ενεργούς συμμετέχοντες. Αυτή τη χρονιά, τον θησαυρό έκρυψε η ομάδα των ”Μπουμπούνων”.


Συνολικά 47 γρίφοι παίχτηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, αριθμός ρεκόρ για την 31ετή ιστορία του κυνηγιού και οι ομάδες έψαχναν να λύσουν έγκαιρα τους γρίφους, που θα τους οδηγούσαν στον θησαυρό. Ο θησαυρός βρέθηκε στον Δημοτικό Κήπο, εκεί όπου έφτασαν πρώτοι οι Ανιχνευτές, η νικήτρια ομάδα για φέτος και το 31ο κυνήγι θησαυρού πέρασε  στην ιστορία με τεράστια επιτυχία.
Η φετινή ονομασία «Δαίμονες» ήταν συμβολική και υποδήλωνε την παρουσία του μαύρου δαίμονα στην πόλη και την ανισορροπία που είχε προκαλέσει με την εμφάνισή του. Στο κυνήγι, λοιπόν, βρέθηκε ο άσπρος δαίμονας και έτσι η αποκαταστάθηκε η τάξη και η ισορροπία στην καθημερινότητα της πόλης
Το κυνήγι του θησαυρού στο Ρέθυμνο, που μετρά ήδη 31 χρόνια ζωής εδώ και τρία χρόνια έχει κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες ως το πολυπληθέστερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο για την αντίστοιχη χρονική περίοδο!