“Σάρωσαν” οι Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βραζιλία

Με ένα Χρυσό, τέσσερα αργυρά και ένα Χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε από τη 58η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Βραζιλία η ομάδα Ελλήνων μαθητών.

Η Ελληνική αποστολή κατέλαβε τη 12η θέση στον κόσμο την τρίτη στην Ευρώπη και την πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η 58η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από 12 έως 23 Ιουλίου 2017.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Κατέκτησε ένα Χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα Χάλκινο μετάλλιο.

Συγκεκριμένα:

Γεωργιαδης Βασίλειος Χρυσό Μετάλλιο

Μελάς Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Λώλας Δημήτριος      Αργυρό Μετάλλιο

Τσιαμης Ραφαήλ      Αργυρό Μετάλλιο

Τσιντσιλίδας Δημήτριος       Αργυρό Μετάλλιο

Ψυρούκης Ραφαήλ   Χάλκινο Μετάλλιο

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο Μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος

Οι μαθητές με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Για 3η συνεχή χρονιά, μεγάλος χορηγός της ομάδας ήταν το Ίδρυμα Ωνάση.